Suri gruusia näitleja ja laulja Vahtang Kikabidze

BNS
Copy
Gruusia näitleja ja laulja Vahtang Kikabidze 2011. aasta 15. juunil Tallinnas.
Gruusia näitleja ja laulja Vahtang Kikabidze 2011. aasta 15. juunil Tallinnas. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Pühapäeval suri 84 aasta vanuselt gruusia üks tuntumaid lauljaid ja näitlejaid Vahtang Kikabidze, vahendas Ukraina portaal Unian Gruusia telekanali Mtavari arhi teadet.

Esialgu ei ole teada antud surma põhjust, ehkki kohalik meedia kirjutab, et viimastel aastatel pidas Kikabidze võitlust haigusega.

Aastal 1980 pälvis Kikabidze Gruusia NSV rahvakunstniku nimetuse, 2013. aastal andis aga Ukraina talle teenelise kunstniku tiitli.

Alates 2020. aastast oli ta ühtlasi ka Gruusia parlamendi seitsmenda koosseisu liige.

Grusiin oli avalikult vastu ka Kremli verisele poliitikale Ukrainas. Oma usutlustes rääkis ta selgelt, et toetab ukraina rahvast ses raskes võitluses okupantidega.

Usutluses Ukraina blogijale Ramina Eshakzaile ütles Kikabidze, et jälgib regulaarselt Ukraina uudiseid ja on üllatunud, millisteks julmadeks kuritegudeks on venelased võimelised.

«Linnad tehti maatasa. Midagi ei jäänud järgi. Ei ainsatki maja. Ja mida veel nimetatakse genotsiidiks? Kui plahvatavad lastekodud, lasteaiad, sünnitusmajad. Mu keel ei paindu sellest rääkima,» kommenteeris grusiin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles