IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Ukraina kärpis Soledari alla saadetud Wagneri vangiarmee kolmveerandi jagu väiksemaks

Igor Taro
Copy
Ukraina sõdur rinde lähistel Donbassis.
Ukraina sõdur rinde lähistel Donbassis. Foto: Edgar Gutiérrez / SOPA Images / ZUMA Press Wire / Scanpix

Väga põhimõttelisi muutusi eilse päeva jooksul rindejoonel arvatavasti ei toimunud ning Soledari piirkonnas jäi rinne pidama ilmselt linna serval, jättes läänepoolse eeslinna koos ühe kaevandusega veel ukrainlaste kätte. Muudes lõikudes Vene okupantidel märkimisväärset edu polnud, kirjutab eilse sõjapäeva kokkuvõttes Igor Taro.

Dnipro linna elumaja raketirünnaku ohvrite arv on tõusnud üle 30 ning veel enam kui 30 inimese saatus pole teada. Seega võib rusude lahtivõtmisel ohvrite arv märkimisväärselt kasvada.

Laevatõrjeraketiga linna pihta laskmine on igal juhul mõistusvastane ja leidis laialdast rahvusvahelist hukkamõistu. Venemaa president Vladimir Putin on end järjekordselt rahvusvaheliselt täis teinud, kuigi tal ilmselgelt igasugune taju selles osas puudub.

Märkimisväärne on siiski Kremli mure venemaalaste informeerituse pärast, kuna täiesti ebaharilikult andis Putin ekspromptintervjuu Baškiirias lennuki trapi kõrval. Demokraatlikes riikides on formaat, kus poliitikutele esitatakse käigu pealt aktuaalseid küsimusi, üsna levinud, kuid Venemaal on seni eelistatud pressikonverentsi formaati, mis on täielikult kontrollitud – alates sellest, kes ruumi sisse saab, kuni küsimuse esitamise võimaluseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles