POSTIMEES GRUUSIAS ⟩ Opositsiooniliider: meie riigi ostis ära Venemaal raha teeninud oligarh, reformid kukkusid läbi (2)

Copy
Hatia Dekanoidze.
Hatia Dekanoidze. Foto: Radio Free Europe / Radio Liberty

Hatia Dekanoidze juhib Gruusia parlamendis Mihheil Saakašvili partei Ühtne Rahvusrinne fraktsiooni. Aastatel 2015–2016 oli Dekanoidze Ukraina riikliku politsei esimene juht. Talle ennustatakse Gruusia poliitikas suurt tulevikku. Milline on Gruusia majanduslik olukord, miks Gruusia reformid taandusid ja miks Tbilisi ei anna relvi Ukrainale? Portaali Rus.Postimees korrespondent külastas Dekanoidzet tema büroos ja esitas neid ja muidki küsimusi.

Hatia, öelge, kas grusiinidel on praegu mingisugune solvumine maailma suhtes, et vaat, Ukraina saab nüüd tohutult toetust, aga 2008. aastal, kui puhkes Venemaa sõda Gruusiaga, ei tulnud keegi appi?

Ei, noh, meid aidati, muidugi. Mäletan, et siin, Rustaveli prospektil, seisid parlamendihoone juures Ukraina, Eesti ja Poola president. Ukraina aitas meid siis väga palju. Ainus solvumine on see, et lääs hakkas Putiniga läbirääkimisi pidama. Kui seda poleks olnud, poleks Krimmi okupeerimist võib-olla toimunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles