ÜLEVAADE ⟩ Norrasse pagenud Wagneri palgasõduri lootus asüüli saada on napp (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
26-aastane Andrei Medvedev pärast Venemaalt Norrasse saabumist Oslos, kust ta video vahendusel rääkis portaalile gulagu.net oma põgenemisest Wagneri palgaarmeest.
26-aastane Andrei Medvedev pärast Venemaalt Norrasse saabumist Oslos, kust ta video vahendusel rääkis portaalile gulagu.net oma põgenemisest Wagneri palgaarmeest. Foto: Kuvatõmmis/gulagu.net/Youtube

Kuigi Venemaalt üle piiri Norrasse põgenenud Wagneri palgaarmee endine patrullüksuse ülem lubab anda tunnistusi Ukrainas nähtud sõjakuritegude kohta, ei pruugi see tagada talle varjupaika läänes.

Norra politsei sai Vene kolleegidelt teate ebaseadusliku piiriületaja kohta läinud reedel kella 1.30 ajal – nüüdseks on selgunud, et Vene kaevanduslinna Nikeli lähistel ületas külmunud Paatsjoki (norra keeles Pasvikelva) Wagneri palgaarmee ridades Ukrainas sõdinud 26-aastane Andrei Medvedev, kes palus riigis asüüli ja ütleb, et on valmis detailselt kirjeldama jõhkruse poolest kurikuulsa üksuse tegevust.

«Ma olen valmis tunnistama Wagner Grupi ja [selle juhi Jevgeni] Prigožini vastu,» lausus mees pärast Norrasse jõudmist videos, mille avaldas inimõigusportaal gulagu.net. Mevdedevi väitel pole ta ise üheski kuriteos süüdi, kuid nägi, kuidas tapeti neid Wagneri võitlejaid, kes keeldusid täitmast käske, sealhulgas tappa ukrainlasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles