POSTIMEES GRUUSIAS Gruusia ekspresidendi Saakašvili ema üritab poega päästa: ta on elu ja surma vahel (1)

Copy
Mihheil Saakašvili ema Giuli Alasania teeb kõik, et poega päästa. Naine koordineerib oma poja advokaatide ja pooldajate tegevust ja toob talle haiglasse süüa. Nüüd on ta peale advokaatide ainus inimene, kellel on lubatud Saakašviliga kohtuda.
Mihheil Saakašvili ema Giuli Alasania teeb kõik, et poega päästa. Naine koordineerib oma poja advokaatide ja pooldajate tegevust ja toob talle haiglasse süüa. Nüüd on ta peale advokaatide ainus inimene, kellel on lubatud Saakašviliga kohtuda. Foto: Dmõtro Moroz

Võitlus Gruusia kolmanda presidendi Mihheil Saakašvili elu ja vabaduse eest on kestnud juba aasta ja neli kuud. 1. oktoobril 2021 vahistasid Gruusia eriteenistused Saakašvili, kui ta saabus kodumaale kohalike omavalitsuste valimiste ajaks. 

Gruusia julgeolekuametnikud süüdistavad Saakašvilit võimu kuritarvitamises ja eelarveraha omastamises. Endise presidendi toetajad on kindlad, et tegu on Kremli kättemaksuga Gruusia venemeelse oligarhi Bidzina Ivanišvili käe läbi.

Kuni vana Chevrolet viib mind Gruusia pealinna teise otsa, jõuame taksojuhiga rääkida kõigest, mis maailmas toimub. Minu vestluskaaslasel Datol algas kuues aastakümme. Elu jooksul on ta jõudnud töötada Portugalis ja Hispaanias ehitusel, kuid tuli tagasi kodulinna, kuna polnud jõudu oma laste kasvamist kaugelt jälgida.

Dato osutub Saakašvili tulihingeliseks toetajaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles