Läänemets: Ukraina siseministril olid aukartustäratavad plaanid (3)

Copy
Sotsiaaldemokraatide esimees Lauri Läänemets
Sotsiaaldemokraatide esimees Lauri Läänemets Foto: Madis Veltman

Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul olid kolmapäeval helikopteriõnnetuses hukkunud Ukraina siseministril Denõss Monastrõskil aukartustäratavad plaanid.

«Kohtusin Denõssiga alles loetud nädalad tagasi Kiievis. Ambitsioonikas noor inimene, kelles oli võitlusvaimu ja õiglustunnet ning kelle visioon ja plaanid olid aukartustäratavad. Kahtlemata väga õige ja vajalik riigijuht – eriti veel riigis, mis on sõjas. Isiksus ja vestlus, mis jäävad igaveseks meelde,» kirjutas Läänemets sotsiaalmeedias.

Helikopteriõnnetus juhtus lasteaia lähistel, mistõttu hukkus ka mitu last ning kümned haavatud on haiglas. «Minu sügav kaastunne kõigile hukkunute omastele ning kogu Ukraina rahvale ning valitsusele,» kirjutas Läänemets.

Helikopter Ukraina siseministri ja teiste kõrgete ametnikega oli kolmapäeval teel riigi idaossa rindejoonele, kui lennumasin Kiievi lähistel Brovarõs alla kukkus. Õnnetuses hukkus 18 inimest, nende seas siseminister Denõss Monastõrski, asesiseminister Jevheni Jenin ja siseministeeriumi kantsler Juri Lubkovõtš. Ohvrite seas on ka kolm last. Haiglasse toimetati 22 inimest, nende seas 10 last. Kokku on teateid 29 vigastatust, sealjuures 15 lapsest.

Tagasi üles