Reinsalu avaldas kaastunnet Ukraina siseministri hukkumise puhul

BNS
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu
Välisminister Urmas Reinsalu Foto: Taavi Sepp

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) avaldas kaastunnet kolmapäeva hommikul kopteriõnnetuses Ukraina siseministri ja veel 16 inimese hukkumise puhul.

«Brovarõs toimus täna tragöödia, mis nõudis Ukraina siseministri ja mitme kõrge ametniku elu. Hukkunute ja vigastatute seas on ka lapsi, kes olid samal ajal lasteaia territooriumil, kuhu kukkus helikopter koos ministri ja tema meeskonnaga,» märkis Reinsalu.

«Helikopteriõnnetuse põhjust veel uuritakse, kuid me teame, et Venemaa sõda Ukraina vastu on juba nõudnud palju inimelusid ja põhjustanud väga suure hulgale inimestele kannatusi. Avaldan sügavat kaastunnet Ukraina rahvale ja hukkunute lähedastele ning soovin kiiret paranemist kannatanutele. Eesti ja kogu rahvusvahelise üldsuse kohus on Ukrainat igakülgselt toetada, kuni sõda on võidetud, ja kindlustada, et ükski Ukrainas toime pandud kuritegu ei jääks karistuseta,» lisas välisminister.

Ukraina pealinna Kiievi lähedal Brovarõs kukkus kolmapäeval alla helikopter, hukkus 17 inimest, nende seas siseminister Denõss Monastõrski ja mitu kõrget ametnikku, teatas politsei.

Ukraina politseijuht Ihor Klõmenko ütles, et surma said ka asesiseminister Jevheni Jenin ja siseministeeriumi kantsler Juri Lubkovõtš. Ohvrite seas on ka kaks last.

Haiglasse toimetati 22 inimest, nende seas 10 last.

Ametnike sõnul sai surma üheksa kopteri pardal olnud inimest. Esialgu ei ole teada, mis traagilise õnnetuse põhjustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles