ÜLEVAADE ⟩ Ukraina siseministeeriumi ladvik hukkus kopteriõnnetuses teel rindele (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Surnukehad Kiievi lähistel Brovarõs kortermaja ja lasteaia vahel, kuhu eile kukkus Ukraina siseministeeriumi tippjuhte vedanud helikopter.
Surnukehad Kiievi lähistel Brovarõs kortermaja ja lasteaia vahel, kuhu eile kukkus Ukraina siseministeeriumi tippjuhte vedanud helikopter. Foto: Valentõn Ohirenko/Reuters/Scanpix

Ukraina pealinna Kiievi lähedal sai surma 14 inimest, nende seas üks laps, kui laste­­aia ja elu­majade vahele kukkus helikopter, mis pidi toimetama rinde­piirkonda sise­minister Denõss Monastõrskõi ja kaks tema lähimat kolleegi.

Õnnetuses elu kaotanud Monastõrskõi, tema asetäitja Jevheni Jenin ja siseministeeriumi kantsler Juri Lubkovõtš olid otseselt seotud Ukraina sõjaplaneerimisega, sest nende vastutusalasse jäävad politsei, rahvuskaart ja piirivalve on panustanud lahingutesse kümnete tuhandete võitlejatega. Ukraina võimude teatel juhtum siiski siseministeeriumi toimimist ei mõjuta ning ministri kohusetäitjaks määrati eile riigi politseijuht Ihor Klõmenko.

Eile hommikul Kiievist paarikümne kilomeetri kaugusele kirdesse jääva Brovarõ kohal alla kukkunud Prantsuse päritolu Super Puma helikopter kuulus Ukraina päästeteenistusele ning selle pardal oli kuus siseministeeriumi ametnikku ja kolm meeskonnaliiget, kes kõik hukkusid. Ülejäänud ohvrid said surma maapinnal. Lisaks sai vigastada veel 25 inimest, neist 11 lapsed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles