Poola kruvib suhetes Saksamaaga pingeid üles (1)

Copy
Karnevalifiguurid Saksamaal, Düsseldorfis. Eesmärk oli illustreerida seda, kuidas Poola valitseva erakonna Õigus ja Õiglus (PiS) esimees Jarosław Kaczyński võitleb abordi keelustamise eest Poolas, 15. veebruaril 2021. a.
Karnevalifiguurid Saksamaal, Düsseldorfis. Eesmärk oli illustreerida seda, kuidas Poola valitseva erakonna Õigus ja Õiglus (PiS) esimees Jarosław Kaczyński võitleb abordi keelustamise eest Poolas, 15. veebruaril 2021. a. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS/Scanpix

Saksamaa ja Poola suhtlemises valitseb pinge, sest Poolas ootavad ees parlamendivalimised ja peaministripartei toetust on vaja iga hinna eest hoida, vahendas The Economist hiljuti.

Saksamaa ja Poola head suhted on praeguses julgeolekuolukorras kriitiliselt tähtsad. Tegemist on ELi ja NATO tuumikriikidega. Lisaks lähedastele isiklikele sidemetele toetab tihedat suhtlust aastas ligi 150 miljardi euroni ulatuv kaubavahetuse maht.

Paraku ei ole see takistanud Poola valitsusel taas nõudmast Saksamaalt Teise maailmasõja ajal tekitatud kahjude rahalist kompenseerimist ega ka loobumast Saksamaa ettepanekutest ehitada Poola piiri äärde Ukrainas purunenud soomustehnika remondiks vajalik tehas või toetada Poola raketitõrjesüsteemi võimekuse parandamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles