Iisraeli õhurünnakutes Gazale sai surma 12 islamisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli õhurünnakutes Gaza sektorile hukkus eile 12 ja sai vigastada 19 inimest, teatasid enklaavi valitseva islamiliikumise Hamasi ametnik ja Palestiina meedikud.

Meedikute sõnul hukkus varahommikul Gaza sektori keskosas Deir el-Balah' linnale korraldatud rünnakus 26-aastane Mohammed al-Ghamry ja neli inimest said vigastada.

Iisraeli armee sõnul korraldati rünnakud vastusena enam kui 30 raketile, mille islamistid Iisraelisse tulistasid. Samuti oli rünnaku eesmärk nurjata islamivõitlejate kavandatav rünnak Iisraelile.

Iisraeli armee kinnitas varem, et korraldas kokku kolm rünnakut.

Iisraeli armee teatel hukkus esimeses rünnakus Rahvavastupanukomitee komandör Zuheir al-Quessi, kes juhtis palestiinlaste sõnul eri rahvusest liikmeskonnaga relvarühmituste katusorganisatsiooni. Teine hukkunu oli Mahmoud al-Hanani. Ülejäänud kahes rünnakus hukkunud islamistid kuulusid rühmitusse Islamidžihaad.

Gaza islamistid tulistasid Iisraelisse 30 raketti, mis vigastasid kolme tsiviilelanikku, neist ühte raskelt. Viis raketti peatas Iisraeli raketitõrjesüsteem Raudkuppel, teatas armee pressiesindaja.
Osa analüütikuid arvab, et Iisrael üritas takistada Gaza võitlejatel Egiptuse Siinai kõrbest Iisraelis rünnakuid korraldada. Erinevalt Iisraeli-Gaza kindlustatud piirist on Egiptuse-Iisraeli piiri kergem ületada.

Iisraeli armee lisas, et Quessi ja tema kaaslane valmistusid Iisraeli Egiptuse piiri kaudu «lähipäevadel» ründama. Samuti süüdistas Iisrael Quessit mullu Egiptuse piiri lähedal seitsme iisraellase elu nõudnud rünnaku kavandamises.

Rahvavastupanukomitee on eitanud seotust selle rünnakuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles