Prigožini sõnul võiksid wagnerlased Ukraina kaitsjatelt õppida (4)

Copy
Erasõjafirma Wagner juht Jevgeni Prigožin.
Erasõjafirma Wagner juht Jevgeni Prigožin. Foto: AP/Scanpix

Vene erasõjafirma Wagneri juht Jevgeni Prigožin ütles täna, et tema võitlejatel oleks mõndagi õppida Ukraina sõjaväelt, samas kui lahingud riigi idaosas asuva võtmetähtsusega linna Bahmuti üle jätkuvad.

«Ukraina armee töötab selgelt ja kooskõlas. Meil on neilt paljugi õppida,» ütles Prigožin oma pressiteenistuse vahendusel.

Ühtlasi väljendas ta veendumust, et Artjomovski asundus vallutatakse, kasutades Vene nime Bahmuti kohta.

Mitu kuud on Vene relvajõud ja wagnerlased püüdnud saada kontrolli selle Donetski oblastis asuva linna üle.

Moskva eesmärk on saada enda kontrolli alla kogu Donetski oblast.

Prigožin ja Vene relvajõud tegid läinud nädalal vasturääkivaid avaldusi Bahmuti lähistel asuva soolakaevanduslinna Soledari hõivamise kohta. See vallandas kuulujutud sisetülidest, mida Kreml eitas.

Vene kaitseministeerium teatas reedel Soledari vabastamisest. Sellele järgnes avaldus, milles ülistati vapraid wagnerlasi, mis mõjus ebahariliku tunnustusena erasõjaväelaste panuse kohta.

Neljapäeval ütles Prigožin veel, et tema üksused edenesid Bahmuti lähistel veelgi, hõivates Klištšijivka küla, mis on Bahmuti üks tähtsamaid eeslinnu.

Uudisteagentuuril AFP ei ole olnud veel võimalik neid väiteid sõltumatult kontrollida.

Aastal 2014 asutatud palgasõjavägi on olnud aktiivne nii Aafrikas, Ladina-Ameerikas kui ka Lähis-Idas ning saanud veel enam nähtavaks pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse mullu 24. veebruaril.

Prigožin on kritiseerinud Vene regulaararmee tegevust Ukrainas mitme olulise tagasilöögi tõttu viimastel kuudel ning viidanud, et tema erasõjaväe panust lahinguväljal pole piisavalt tunnustatud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles