Kanadas jäi järvel triivivale jäätükile 27 kalameest

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed puurivad jäässe auke.
Kalamehed puurivad jäässe auke. Foto: SCANPIX

Kanadas Simcoe järvel sattus eile hätta 27 kalameest, kui ligi kahe kilomeetrine jäätükk murdus kaldast lahti ja läks triivima.

Ontario provintsi politsei pressiesindaja Peter Leon rääkis, et politsei sai esimeselt hädaliselt telefonikõne keskpäeval, vahendas Ottawa Citizen

Päästeoperatsioon lõppes edukalt kella 14 paiku. Selles osalesid kopter ja mitme erineva politseijaoskonna hõljukid. Päästjate meeskonda kuulusid 15 tuletõrjujat, 15 politseinikku ja 20 parameedikut, vahendas Toronto Sun.

Järvejääl hätta sattunud meeste-naiste seas oli noorimaks 12-aastane poiss.

Seersant Leoni sõnul on jää sel aastal õhem kui tavaliselt sel ajal ja seetõttu paluti inimestel jääle mitte minna.

Kalastamisperiood Simcoe jääl lõpeb traditsiooniliselt 15. märtsil, kuid sel aastal muutus jää ohtlikuks juba mõni aeg tagasi.

Politsei põhjendas juhtunut kiiresti muutunud ilmastikuolude ja tuule pöördumisega. «Jää ise on väga, väga nõrk ja seda tänu tänavuse talve omapärale,» lisas Leon.

Kaldast lahti läinud suur jäätükk hakkas murenema väiksemateks. Viis-kuus inimest kukkus jäisesse vette, kuid päästjad tõid nad sealt välja.

Üks vette kukkunud kalameestest sai veidi vigastada ja ta viidi Victoria kuninglikku tervisekeskusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles