Kahtlased sukeldujad: Poola salateenistus uurib kolme Läänemerel päästetud tuukri juhtumit (1)

Copy
Sukelduja laevavraki juures. Pilt on illustreeriv
Sukelduja laevavraki juures. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Poola peaminister teatas neljapäeval, et andis salateenistusele käsu koostada raport kolme sukelduja kohta, kes päästeti Läänemerest Gdański naftasadama lähedalt.

Mehed saatsid ööl vastu pühapäeva hädakutsungi, sest paadil tekkis rike. Poola rannavalve päästis nad.

Mehed ütlesid, et on hispaanlased ja otsivad merevaiku.

Poola meedia andmetel olid isikuttõendavad dokumendid ainult ühel mehel. Politsei lasi mehed vabaks, aga hiljem selgus, et nende telefonid ei tööta.

«Me andsime käsu koostada selle juhtumi kohta väga põhjalik raport,» ütles peaminister Mateusz Morawiecki. neljapäeval ajakirjanikele, kui kohalikus tõstatati küsimus meeste tegeliku identiteedi kohta. Kohaliku meedia andmetel oli neil väga kallis tuukrivarustus.

Selleks ajaks olid mehed juba Poolast lahkunud.

«Muidugi võib olla, et need olid ohtlikud inimesed. Võib olla, et nad ei olnud need, kelleks nad end nimetasid,» sõnas Morawiecki ja lisas, et «raport toob välja teadmised, mis salateenistusel on».

Peaminister lisas, et strateegiliselt tähtsa taristu nagu Lääne-Poola Świnoujście LNG terminal ja gaasitoru Baltic Pipe julgeolekut on tugevdatud.

«On ilmselge, et Ukraina sõja ajal, kui Venemaa sabotaaži oht on märgatavalt kasvanud, tuleb kriitilise taristu jälgimist tõhustada,» lisas Morawiecki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles