IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Okupandid on Soledari lääneservale toppama jäänud (1)

Igor Taro
Copy
Koer istumas Ukraina sõduritega, kes parandavad tanki Bahmuti rindejoone lähistel,
Koer istumas Ukraina sõduritega, kes parandavad tanki Bahmuti rindejoone lähistel, Foto: Oleksandr Ratushniak/Reuters/Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 20.01: Vene okupandid jätkavad põhisurvet Bahmuti ümbruses, kuid ei liigu enam nii märkimisväärselt edasi. Jätkub uue suunana lõunarindel Zaporižžja piirkonnas ukrainlaste positsioonide kompimine.

Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmeil päeva alguses – isikkoosseisu 119 300 (+770), tanke 3139 (+3), soomukeid 6241 (+6), suurtükke 2129 (+7), raketiheitjaid 442, õhutõrjesüsteeme 220, lennukeid 287, helikoptereid 277 (+1), droone 1886 (+4).

Lääne meediasse on taas jõudnud spekulatsioonid Ukraina kaotuste kohta, mille osas Ukraina peastaap andmeid ei jaga. Vene pool ajab sellist sousti iga päev, et sellest poolt uskudes peaks Ukraina armee olema juba kaks korda hävitatud. Kui me siiski vaatame hävitatud okupantide numbreid ja eeldaksime näiteks, et ukrainalste kaotused on seitse korda väiksemad, siis see oleks ikkagi kolmekohaline number. Seega kolmekohaline number päeva kohta on pigem tõenäoline ja selleks, et sellest aru saada ei pea olema üheski välisluures käpp sees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles