Uus Saksa kaitseminister kavatseb lähiajal Ukrainat külastada (2)

Copy
Uus Saksa kaitseminister Boris Pistorius koos oma USA kolleegi Lloyd Austini ja Ukraina ametivenna Oleksi Reznikoviga Ramsteini kohtumisel.
Uus Saksa kaitseminister Boris Pistorius koos oma USA kolleegi Lloyd Austini ja Ukraina ametivenna Oleksi Reznikoviga Ramsteini kohtumisel. Foto: Ronald Wittek / EPA / Scanpix

Uus Saksa kaitseminister Boris Pistorius teatas kavatsusest külastada lähiajal Ukrainat.

«Pole kahtlust selles, et ma suundun varsti Ukrainasse. Võibolla isegi järgmise nelja nädala jooksul,» ütles ta täna ajalehes Bild am Sonntag avaldatud intervjuus.

Vastates küsimusele tankide saatmisest Ukrainasse, ütles Pistorius: «Oleme selles küsimuses väga tihedas dialoogis meie rahvusvaheliste partnerite, eelkõige USAga.»

Saksamaa ei ole veel langetanud otsust saata Ukrainasse oma lahingutanke Leopard 2 ning ei ole ka andnud teistele riikidele luba nende reekspordiks.

Meedia teatel on Saksamaa valmis astuma selle sammu juhul, kui USA saadab Ukrainasse oma tanke M1 Abrams.

Kiiev pöördus Leopard 2 tankide saamiseks riikide poole, mille relvastuses neid on - Kanada, Taani, Soome, Kreeka, Holland, Norra, Portugal, Hispaania, Rootsi ja Türgi - ning lubas kasutada neid vastutustundlikult ja ainult «Ukraina territoriaalse terviklikkuse kaitsmiseks rahvusvaheliselt tunnustatud piirides».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles