Chávezi liitlane, kes läks Maduroga tülli, sai vanglast vabaks

Copy
Venezuela endine siseminister Miguel Rodriguez Torres.
Venezuela endine siseminister Miguel Rodriguez Torres. Foto: Joshua Goodman/APPhoto/Scanpix

Endise Venezuela liidri Hugo Chávezi lähiliitlane, kes langes Nicolás Maduro ajal ebasoosingusse, teatas, et on nüüd viie vangla-aasta järel vabastatud.

Endise ministri Miguel Rodriguez Torrese vabastamist seostatakse hiljuti Mehhikos peetud leppimiskõnelustega vasakpoolse Maduro valitsuse ja Venezuela opositsiooni vahel.

Kõneluste eesmärk on lõpetada pikaajaline poliitiline ja majanduslik kriis Venezuelas.

Rodriguez Torres lahkus uudiste kohaselt vanglast vabanemise järel Hispaaniasse eksiili.

«Ma kavatsen nüüd oma riigist ära reisida, lahkuda oma armastatud Venezuelast,» rääkis Rodriguez Torres, lisades, et endine Hispaania peaminister José Luis Rodríguez Zapatero tegutses kolm aastat kulisside taga ning aitas tema vabastamisele kaasa.

Rodriguez Torres oli Chávezi valitsemisajal aastatel 1999–2013 mitmel kõrgel ametikohal.

Pärast seda, kui Chávez 2013. aastal vähki suri ja tema valitud järeltulija Maduro võimule asus, jäi Rodriguez Torres sise- ja justiitsministriks.

Kuid nagu teisedki Chávezile lähedased tegelased, läks ta lõpuks Maduroga tülli ja temast sai valitsuse terav kriitik. Luureteenistused vahistasid ta 2018. aastal.

Rodriguez Torrest süüdistati paljudes kuritegudes, sealhulgas riigireetmises, spionaažis ja mässule õhutamises, kuid teda ei mõistetud vanglas veedetud aastate jooksul kunagi süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles