Iraagis said Rootsi-vastasel protestil inimesed viga

Copy
Iraagi märulipolitsei kähmleb meeleavaldajatega Bagdadis pärast koraani põletamist Stockholmis 23. jaanuar 2023.
Iraagi märulipolitsei kähmleb meeleavaldajatega Bagdadis pärast koraani põletamist Stockholmis 23. jaanuar 2023. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Scanpix

Iraagi politseinik ja seitse protestijat said esmaspäeval viga meeleavaldusel Rootsi suursaatkonna juures Bagdadis, kus seisti vastu koraani põletamise juhtumile Stockholmis, ütles julgeolekuallikas.

Rootsi-Taani paremäärmuslik poliitik Rasmus Paludan süütas laupäeval moslemite pühima raamatu Türgi suursaatkonna ees.

Iraagi politseinikud seisid esmaspäeval silmitsi enam kui 400 meeleavaldajaga saatkonnahoone juures, kui nood liiga lähedale tulid, ütles siseministeeriumi tundmatuks jääda soovinud ametnik.

Iraani-meelsete ühenduste korraldatud kogunemisel hõikusid meeleavaldajad: «Ei Rootsile, jah koraanile!»

Vägivald puhkes siis, kui politseinikud asusid meeleavaldajaid tagasi lükkama.

«Protestijad loopisid kive ja politsei kasutas oma nuiasid,» ütles ministeeriumiametnik, lisades, et seitse meeleavaldajat ning politseinik said viga.

Sündmuskohal viibinud AFP fotograaf ütles, et protestijad jooksid seepeale laiali.

Paljud moslemiriigid on öelnud, et neid ajas raevu koraani põletamine, mille Rootsi peaminister Ulf Kristersson hukka mõistis ja «sügavalt lugupidamatuks» nimetas.

Paludani temp Stockholmis suurendas pingeid Türgiga, mil Rootsi püüab Ankara soovidele võimalikult palju vastu tulla vastutasuks NATO-liikmesuse ratifitseerimise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles