Sitsiilia lähistel põrutas karile Itaalia naftatanker

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanker Gelso M Sitsiilia ranniku lähistel karil.
Tanker Gelso M Sitsiilia ranniku lähistel karil. Foto: SCANPIX

Itaalias Sitsiilia lähistel sõitis täna tormisel merel karile naftatanker Gelso M, 19 meeskonnaliikme evakueerimiseks kasutati rannavalve koptereid.

Õnnetus Itaalia lipu all sõitva topeltpõhjalise tankeriga juhtus Sitsiilia kirdeosas Siracusa linna lähistel, vahendas BBC

Laeva masinaruumi hakkas tungima vett ja kapten andis korralduse laev maha jätta.

Itaalia rannavalve pressiesindaja Cosimo Nicastro sõnul läka meremeeste kaldale toimetamiseks vaja nelja kopterit. Kõik mehed tunnevad end hästi, kinnitas ta.

Itaalia meedia andmetel laevas õnnetuse ajal lasti polnud.

Itaallastest koosnenud meeskonna evakueerimiseks vajati koptereid, kuna riffil olevalt laevalt ei saanud päästepaate merre lasta ja samuti polnud võimalik sellele kaatriga läheneda.

AFP tsiteerib päästeteenistuse allikat, kelle oletusel juhtus õnnetus seetõttu, et kapten juhtis laeva rannikule liiga lähedale.

Tegelikkuses oli ka meri tormine, puhus tugev tuul ja sadas paduvihma. Laev oli teel Itaalias Veneetsiast Sitsiilias asuvasse Augusta sadamasse.

Laeva omanikfirma on Augusta Due S.r.l.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles