KOHALIK VAADE ⟩ Leedu parlamenti raputab sünge pedofiiliakahtlus (4)

Vaidas Saldžiūnas
, Ajakirjanik, Vilnius
Copy
Leedu võimuerakonda Isamaaliitu esindav Kristijonas Bartoševičius 2020. aasta sügisel seimi uue koosseisu avaistungil. Üleeile loobus ta kohast parlamendis, misjärel selgus, et teda kahtlustatakse seksuaalkuritegudes alaealiste vastu. 
Leedu võimuerakonda Isamaaliitu esindav Kristijonas Bartoševičius 2020. aasta sügisel seimi uue koosseisu avaistungil. Üleeile loobus ta kohast parlamendis, misjärel selgus, et teda kahtlustatakse seksuaalkuritegudes alaealiste vastu. Foto: Zygimantas Gedvila/15min.lt/Scanpix

Leedu parlamenti tabanud pikka skandaalide ritta on nüüd lisandunud kahtlus, et selle liikmete seas võib olla pedofiil: just selle süüdistusega on silmitsi valitsuskoalitsiooni esindav saadik Kristijonas Bartoševičius.

Kui 1991. aastal oli suur hulk parlamendi ümber kogunenud leedukaid valmis rahvaesindajaid kaitsma Nõukogude tankide eest kasvõi paljakäsi, siis nüüdseks on seimist saanud arvamusuuringute kohaselt riigi kõige ebapopulaarsem institutsioon. Hiljutise küsitluse kohaselt peab 76 protsenti Leedu elanikest seimi ebausaldusväärseks – tegemist on aastakümnete jooksul kõige kehvema näitajaga.

Nii polnud kuigi paljud üllatunud, kui 2020. aastal Isamaaliidu nimekirjas parlamenti valitud endine õpetaja ja poole kohaga näitleja Bartoševičius teatas üleeile, et astub keset ametiaega tagasi – lõpeks, kes tahakski sedavõrd vihatud kogus töötada? Meeleolu muutus vaid mõne tunniga aga dramaatiliselt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles