Lumetorm on põhjustanud Lõuna-Koreas ja Jaapanis kaose

Copy
Talv Jaapanis Tottoris 25. jaanuar 2023.
Talv Jaapanis Tottoris 25. jaanuar 2023. Foto: Kyodo News via AP/SCANPIX

Tuhanded reisijad kogunesid kolmapäeval Lõuna-Korea Jeju saare pisikesse lennujaama, et pääseda lennukitele, mis on teist päeva Ida-Aasiat kimbutava lumetormi ja pakase tõttu hilinenud.

Lõuna-Korea siseministeerium ei ole miinuskraadidest ja jääst tingitud suurematest kahjudest ega vigastustest teatanud.

Kolmapäeva pärastlõunal oli aga endiselt suletud vähemalt kaheksa maanteed ja 10 mereteed. Soulis ja pealinna ümbruses teatati veetorude külmumisest vähemalt 140 majas, sest külma on 15-20 kraadi.

Ka Jaapanis on lumesadu ja pakane laialdast kahju külvanud.

Külma tõttu on surnud vähemalt üks inimene ja veel kahe surma asjaolusid uuritakse, ütles valitsussekretär Hirokazu Matsuno.

Lääne-Jaapani Kyoto ja Shiga prefektuuris olid tuhanded rongireisijad sunnitud veetma öö vagunutes või jaamades. Maanteedel jäid autod lumme kinni ja sajad lennud tühistati, teatas uudisteagentuur Kyodo.

Lõuna-Korea Jeju saarel jäi teisipäeval tugeva tuule ja lume tõttu ära mitusada reisi ja kuukalendri aastavahetuseks puhkusesaarele sõitnud inimestest umbkaudu 40 000 jäi koju lendamata.

Kolmapäeval on Jejult avas 540 lendu, mis viivad inimesed riigi mandriosa linnadesse.

Jejul on teisipäeva hommikust alates maha sadanud üle 19 sentimeetri lund, maismaa lõunaosas Gwangju ja Gangjini linnas mõõdeti lume paksuseks 10-12 cm. Väiksel Ulleungi saarel riigi idaosas sadas aga üle 70 cm lund.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles