Hispaania politsei pidas kinni kirjapommide saatmises kahtlustatu

Copy
Politsei Madridis Ukraina saatkonna ümbruses pärast seda, kui saatkonda saabus kirjapomm.
Politsei Madridis Ukraina saatkonna ümbruses pärast seda, kui saatkonda saabus kirjapomm. Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / REUTERS / SCANPIX

Hispaania politsei pidas kinni mehe, keda kahtlustatakse peaministrile ja Ukraina saatkonnale suunatud kirjapommikampaanias, ütlesid täna politseiallikad.

Tegemist on 74-aastase mehega, kes võeti kinni Põhja-Hispaanias Miranda de Ebro linnas, ütles allikas.

Novembri lõpus ja detsembri alguses saadeti Hispaanias mitmele aadressile kokku kuus kirjapommi, kuid keegi nende tõttu surma ei saanud. Vaid üks Ukraina saatkonna töötaja sai pakki avades kergelt viga.

Kirjapomme läkitati muu hulgas peaminister Pedro Sáncheze ametiresidentsi, kaitseministeeriumi ja õhujõudude baasi Madridi lähedal, kust saadeti relvi Ukrainale.

Kiiev tugevdas pärast Madridi saatkonda saabunud kirjapommi turvameetmeid teistegi välisriikide saatkondades.

Ajaleht New York Times kirjutas pühapäeval, et Vene sõjaväeluure ametnikud tegid äärmusrahvuslikule poolsõjaväelisele rühmitusele Venemaa Keiserlik Liikumine ülesandeks Hispaanias kirjapommikampaania korraldada.

Lehega vestelnud USA ametnike sõnul oli sõjaväeluure eesmärk Euroopa valitsusi üllatada ja ehk ka testida oma käsilaste rühmitusi, juhuks kui Moskva otsustab konflikti eskaleerida.

Peale relvaabi annab Hispaania ka Euroopa Liidu programmi raames Ukraina sõduritele väljaõpet ja saadab riiki humanitaarabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles