Le Havre’i dokitööliste valik: sattuda kokaiinijõukude aitamise eest vangi või sellest keeldumise tõttu morgi (1)

Philippe Alfroy
, AFP ajakirjanik
Copy
Tolliametnik otsib koos koearaga läbi konteinerit Le Havre’i sadamas Loode-Prantsusmaal.
Tolliametnik otsib koos koearaga läbi konteinerit Le Havre’i sadamas Loode-Prantsusmaal. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Scanpix

Narkojõuk kihutab politsei kuulirahe all kokaiini täis veokiga sadamast välja. Kriminaalide bande korraldab tormijooksu rangelt valvatud lattu, et haarata kaasa uimastisaadetis. Otse sadama värava ees, keset igapäevast liiklusvoogu murravad kurjategijad lahti konteineri ja pistavad selle pärast valge pulbri kätte saamist põlema. 

Tegu võiks olla stseenidega gängsterifilmist, kuid tegelikult on see kõik juhtunud viimase aasta kestel Prantsusmaal Le Havre’i sadamas.

«Võimalik on teenida nii palju raha, et nad ei kõhkle võtmast suuri riske,» ütles uudisteagentuurile AFP La Manche’i väina kaldal asuva sadama politseiametnik.

Le Havre on üks Euroopa viiest suurimast konteinersadamast ning selle hiiglaslikud kaubaterminalid paigas, kus Seine’i jõgi suubub merre, on saanud Prantsusmaale saabuva kokaiini peamiseks maabumiskohaks.

Mitu sadamatöölist on viimastel aastatel saadetud koostöö tõttu narkojõukudega trellide taha ja hulga teiste nimed on käinud läbi vestlustest, mida politsei on pealt kuulanud

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles