AASIA VAADE. Hiina huntsõdalastest diplomaate moondatakse pandasõdalasteks (1)

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Hiina Rahvavabariigi president Xi Jinping ja Ameerika Ühendriikide president Joe Biden mullu 14. novembril G20 liidrite kohtumisel Balil. 
Hiina Rahvavabariigi president Xi Jinping ja Ameerika Ühendriikide president Joe Biden mullu 14. novembril G20 liidrite kohtumisel Balil. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Hiljutised vangerdused Hiina Rahvavabariigi diplomaatilises korpuses võivad viidata sellele, et Peking loobub agressiivsest n-ö huntsõdalaste diplomaatiast lääne suhtes.

Detsembris välisministri ametisse nimetatud Qin Gang töötas varem Hiina suursaadikuna USAs ja säilitas ametisse asudes ladusad suhted Washingtoniga, eriti sealse välisministri Antony Blinkeniga. Qin määrati välisministriks USA presidendi Joe Bideni ja Hiina presidendi Xi Jinpingi Bali tippkohtumise tuules ning selles nähakse žesti, et parandada Hiina ja USA suhteid.

«Edasises töös kavatsen jätkuvalt hoolida ja toetada Hiina-USA suhete arengut, julgustada dialoogi, et suurendada teineteisemõistmist. Töötan vastastikuse austuse, rahumeelse kooseksisteerimise ja mõlemale riigile kasuliku koostöö nimel, mille eesmärk on üleilmne rahu, stabiilsus ja areng,» ütles Qin välisministri ametisse asumise järel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles