Ukraina soovib saada Slovakkialt täiendavalt 11 haubitsat Zuzana 2

Copy
Slovakkia relvajõudude iseliikuv haubits Zuzana 2 õppusel Lätis 2022. aasta suvel.
Slovakkia relvajõudude iseliikuv haubits Zuzana 2 õppusel Lätis 2022. aasta suvel. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Ukraina soovib saada Slovakkialt täiendavalt 11 iseliikuvathaubitsat Zuzana 2, oodata on vastava kokkuleppe allkirjastamist, teatas eile Slovakkia kaitseminister Jaroslav Naď.

«Võin öelda, et allkirjastati kokkulepe kaheksale iseliikuvale haubitsale, need on juba Ukrainas. Samuti on kokkulepe Slovakkia, Saksamaa, Taani ja Norra vahel tarnida aasta jooksul veel 16 iseliikuvat haubitsasüsteemi Zuzana 2, mille eest tasuvad nimetatud riigid,» ütles ta Odessa meediakeskuse veebibriifingul.

Minister rõhutas, et Slovakkia teeb selles osas tööd ning jätkab sel aastal iseliikuvate haubitsate tarnimist Ukrainale.

«Hiljuti sain teavet, et Ukraina poolelt on nõudlus saada veel 11 sellist haubitsat, me ootame kokkuleppe allkirjastamist. Me teeme Ukraina kaitseministeeriumi esindajatega tihedalt tööd, nad külastasid meid eelmisel nädalal. Ma loodan, et suudame kokkuleppele jõuda,» lisas Naď.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles