Meta teatel lubatakse Trump lähiajal tagasi Facebooki ja Instagrami

Copy
USA ekspresidendi Donald Trumpi sotsiaalmeediakonto. Foto on illustratiivne.
USA ekspresidendi Donald Trumpi sotsiaalmeediakonto. Foto on illustratiivne. Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images via ZUMA Press Wire / Scanpix

USA netihiid Meta teatas, et ennistab endise presidendi Donald Trumpi kontod Facebookis ja Instagramis, mis pandi kinni pärast tema poolehoidjate tormijooksu Ühendriikide Kapitooliumile 2021. aasta jaanuaris.

«Me ennistame härra Trumpi Facebooki ja Instagrami kontod lähinädalatel,» ütles Meta president globaalküsimustes Nick Clegg avalduses, lisades, et kontod taastakse koos uute «piiretega», mis hoiavad ära korduvad rikkumised.

Trump teatas eile seejärel, et ühtegi tulevast liidrit ei tohi ebaõiglaselt blokeerida postitamast sotsiaalmeedias.

«FACEBOOK, mis on kaotanud miljardeid dollareid oma väärtuses pärast teie lemmikpresidendi, minu, eemaldamist platvormilt, on just teada andnud, et nad taastavad mu konto,» postitas Trump oma veebiküljel Truth Social.

«Sellist asja ei tohiks mitte kunagi uuesti juhtuda ametisolevale presidendile või ükskõik kellele teisele, kes ei vääri kättemaksu!»

Sotsiaalmeediahiid Facebook keelustas Trumpi päev pärast 2021. aasta 6. jaanuari mässu, kui tema toetajad üritasid peatada tema valimiskaotuse kinnitamist Joe Bidenile ja tungisid USA Kapitooliumi.

Trumpi advokaat Scott Gast ütles eelmisel nädalal Facebooki emafirmale Meta saadetud kirjas muu hulgas, et keeld on «dramaatiliselt moonutanud ja pärssinud avalikku arutelu».

Gast palus kohtumist, et arutada Trumpi «viivitamatut platvormile ennistamist», kus tal oli 34 miljonit jälgijat.

Advokaadi hinnangul õigustab keelu lõpetamist muu hulgas Trumpi staatus vabariiklaste peamise kandidaadina 2024. aasta valimistel.

«Usume ka, et jätkuv keeld oleks põhimõtteliselt eraettevõtte tahtlik tegevus härra Trumpi poliitilise hääle vaigistamiseks,» kirjutas Gast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles