Serbiasse pagenud venelased, kes kritiseerivad agressioonisõda Ukraina vastu, võivad olla küll Moskvast ligi paari tuhande kilomeetri kaugusel, kuid Kremli pikk käsi ähvardab neid ikkagi.

Belgradisse on kogunenud kümneid tuhandeid venelasi, kes pole repressioonide süvenemise, sanktsioonide pitsitava mõju või mobilisatsiooniähvarduse tõttu soovinud või saanud enam Venemaal edasi elada.

Kuid need venelased, kes kritiseerivad Kremli ründesõda Ukraina vastu, on sattunud ka Serbias silmitsi vägivalla, ähvarduste ja hirmutamiskampaaniatega veebis.

Vladimir Volohhonski sarnastele eskiilvenelastele on olukord aga hirmutav. Endine Peterburi linnaametnik põgenes kodumaalt, kui ta vahistati sõjavastase meeleavalduse korraldamise katse eest.

Nüüd on tema nime ja fotot postitatud korduvalt koos solvangutega Telegrami kanalisse, mida kasutavad Serbias elavad venelased. Tuhandete jälgijatega kanal, mis kannab nime Kurjad Kotkad, on tuntud selle poolest, et toob esile ja alandab Serbias elavaid venelasi, kes on Putini sõja vastu. Tihti sõimatakse neid seal reeturiteks ja väärakateks, ka vägivallaga ähvardamine on tavaline.

Kommentaarid (1)
Copy