Prigožin kutsus Igor Girkini Wagneri erasõjaväkke (3)

BNS
Copy
Vene sõjaväe endine komandör Igor Girkin (Strelkov).
Vene sõjaväe endine komandör Igor Girkin (Strelkov). Foto: MAXIM ZMEYEV / Reuters / Scanpix

Wagneri erasõjaväe looja, Putini kokana tuntud kriminaalse taustaga ärimees Jevgeni Prigožin pakkus «Donetski rahvavabariigi endisele kaitseministrile» Igor Girkinile (nom de guerre Strelkov) oma ettevõttes juhtivametikohta, edastas Unian.

Prigožin märkis Telegramis, et vestles Wagneri eraväe komandöridega ja suutis neid veenda nõustuma Girkini kandidatuuriga mõnele juhtkohale.

Samas täpsustas ta, et Girkin saab «vastavalt oma pädevusele» koha ühes ründeüksuses.

«Soovitan tulla tal Luhanski rahvavabariiki, et määrata ta vastavalt tema pädevusele ühte ründeüksusesse juhtivale ametikohale. Loomulikult ei saa keegi talle kõrget kohta pakkuda, selleks on vaja näidata oma suutlikkust. Aeg on liikuda sõnadelt tegudele,» kirjutas Prigožin.

Girkin nõudis Prigožinilt vastusena sellele ettepanekule «tavarežiimis läbirääkimisi».

«Seni ei ole mulle konkreetseid ettepanekuid laekunud – võin vaid öelda, et olen valmis neid arutama ülalmainitud tavapärastel äriläbirääkimistel erasõjavä eettevõtte sõjaväetöötajatega. Ei rohkem ega vähem,» kirjutas ta Telegramis.

«Donetski rahvavabariigi endine kaitseminister» vihjas samuti, et pärast viimast «töölähetust» ei põle ta soovist «Luhanski rahvavabariiki» naasta.

«Ma ei ole valmis minema Luganski rahvavabariiki (käisin seal viimati mullu novembri lõpus), et kuulata vaid ettepanekuid, mis võivad osutuda minu jaoks ilmselgelt vastuvõetamatuteks,» ütles Girkin-Strelkov.

Varem arvustas Girkin oma suhtlusvõrgustikes korrapäraselt Venemaa sõjaväe juhtkonda ja Prigožinit ebaõnnestunud rünnakute pärast Ukraina rindel. Ta nimetas Prigožini palgasõdureid «suurepäraseks ründejalaväeks», kuid rõhutas, et rindel saadeti võitlejaid andetult «lauprünnakutesse» surema.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles