Hiina vabastas mullu 24 000 inimkaubanduse ohvrit

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina poiss hoiab Pekingis käes kahte riigilippu, poseerides nii oma isale.
Hiina poiss hoiab Pekingis käes kahte riigilippu, poseerides nii oma isale. Foto: SCANPIX

Hiina politseinikud päästsid eelmisel aastal enam kui 24 000 naist ja last, kes avaliku julgeoleku ministeeriumi raporti järgi olid inimkaubanduse ohvrid.

Mõned vägivaldselt röövitutest olid müüdud lapsendamise eesmärgil edasi, vahendas BBC. Mõned olid aga sunnitud hakkama prostituutideks ja seda kuni Angolani välja.

Raporti järgi päästsid politseinikud vabaks 8660 last ja 15 458 naist.

Näiteks sooritasid Hiina politseinikud mullu novembris reidi Angolasse, kus vabastati 19 prostituutidena tegutsenud hiinlannat. Kahtlusalustena võeti samas kinni 16 inimest.

Lastega kaubitsemisest on Hiinas saanud tõsine probleem. Detsembris 2011 päästsid politseinikud vabaks ligi 200 last ja seda pärast kahe jõugu paljastamist.

Kümnesse maakonda tehtud reididel on võetud kinni enam kui 600 oletatavalt inimkaubandusega tegelevat inimest.

Kriitikud süüdistavad toimuvas Hiina ühelapsepoliitikat ja lapsendamist puudutavaid seadusi, mis võimaldavad igasuguseid kõrvalehiilimisi. Kõik see on pannud vohama põrandaaluse lastega kaubitsemise.

Perekonnad ostavad naisi ja lapsi näiteks lisatööjõu saamiseks ning teenijateks, kuid ka oma poegadele naisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles