ÜRO hoiatas rekordilise nälja eest Süürias

Copy
Süüria küla.
Süüria küla. Foto: Reuters/ScanPix

Maailma Toiduprogramm (WFP) hoiatas reedel, et nälg Süürias on rohkem kui kümme aastat pärast kodusõja algust tõusnud rekordkõrgele tasemele.

Jõhker sõda, mis on põhjustanud majanduskriisi ja kahjustanud elutähtsat taristut, on seadnud näljaohtu 2,9 miljonit inimest ja veel 12 miljonit ei tea, kus kohast nende järgmine eine tulla võiks, teatas ÜRO agentuur.

«Nälja määr on tõusnud Süürias 12 aasta kõrgeima tasemeni» ja 70 protsendil rahvastikust võib muutuda peagi «võimatuks pakkuda oma peredele süüa», seisis avalduses.

«Süürias on nüüd kuues suurim arv inimesi maailmas, kel puudub kindlus toidu osas,» lisas WFP ja lisas, et toiduhinnad on riigis kolme aastaga pea 12 korda kasvanud.

Enneolematult kiires tempos kasvab ka laste ja emade alatoitumus, hoiatas agentuur.

Kui rahvusvaheline kogukond süürlastele appi ei tõtta, ollakse silmitsi uue massilise rändelainega, ütles WFP tegevdirektor David Beasley sel nädalal Süüria-visiidil.

ÜRO hinnangul elab Süüria 18 miljonist elanikust 90 protsenti vaesuses. Riigi majandust on vaevanud konflikt, põud, koolerapuhangud, koroonaviiruse pandeemia, aga ka naaberriigi Liibanoni rahanduskrahh.

Süüria konfliktis on surma saanud umbes pool miljonit inimest ja pool riigi rahvastikust on sõja tõttu kodudest lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles