Jaapanis hukkus lumelaviinis USA tuntud freestyle-suusataja

Copy
Sel Jaapanis Nagano prefektuuris pühapäeval, 29. jaanuaril tehtud fotol sõidavad politseinikud Otari külas asuva suusakeskuse funikulööri gondlis sündmuspaika, kus vallandus lumelaviin.
Sel Jaapanis Nagano prefektuuris pühapäeval, 29. jaanuaril tehtud fotol sõidavad politseinikud Otari külas asuva suusakeskuse funikulööri gondlis sündmuspaika, kus vallandus lumelaviin. Foto: Kyodo News / AP / Scanpix

Jaapani keskosas Nagano prefektuuris mägedes lumelaviini alla jäänud kaks välismaalasest lumelaudurit on leitud surnuna, teatas politsei esmaspäeval.

Jaapani võimud keeldusid paari nimeliselt tuvastamast, kuid USA suusaajakiri Mountain Gazette kirjutas, et üks surma saanud lumelauduritest oli ameerika professionaalne freestyle-suusataja Kyle Smaine, kes on tulnud ka maailmameistriks.

Kaks meest, kes koos Smaine'iga reisisid, postitasid Instagrami, et ta sai surma laviinis.

Otsingumeeskonnad leidsid kaks meest esmaspäeval «kardiorespiratoorse seiskumise» seisundis, ütles politseiametnik Tomohiro Kushibiki AFP-le, kasutades Jaapanis tavapärast mõistet, mida kasutatakse enne seda, kui inimese surma on kinnitanud arst.

Kushibiki ütles varem AFP-le, et mõlemad nüüdseks hukkunud lumelaudurid olid osa suuremast rühmast väljaspool Otari küla suusakuurordi patrullitud alasid. Viisikust ülejäänud kolm pääsesid eluga ja tulid omal jalal mäelt alla.

Jaapani ajalehe Yomiuri informatsiooni kohaselt viibisid laviini toimumise ajal mäel väljaspool ametlikku rada 13 inimest, kelle seas olid ameeriklased ja kanadalased.

Kushibiki ütles, et ta ei saa kinnitada kahe esmaspäeval leitud mehe isikut ega nende rahvust.

Mountain Gazette kirjutas, et 31-aastane Smaine sai surma pühapäeval Naganos laviinis. Väljaande teatel oli ta koos ühe teise profisuusataja Adam Ü-ga ning väljaande vanemfotograafi Grant Gundersoniga.

«Eile oli mu absoluutselt halvim õudusunenäo stsenaarium,» kirjutas Gunderson esmaspäeval Instagrami postituses.

Tema sõnul vallandas laviini üks suusataja ning Smaine'i lennutas õhulööklaine 50 meetrit ja mattis ja tappis ta.

Eelmisel nädalal põhjustas külm tohutu lumesaju ning kattis suure osa Jaapanist, sealhulgas Nagano prefektuuri, kus on mitu suusahooaja tõmbekeskust, mis toovad kokku palju rahvusvahelisi suusaturiste.

Laviini- ja lumesajuhoiatus on piirkonnas veel aktiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles