Kreml: Baltimaad ja Poola provotseerivad, mõtlemata tagajärgedele (15)

Copy
Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: Mikhail Metzel / Mikhail Metzel/TASS

Baltimaad ja Poola on valmis kõigeks, et provotseerida Ukraina sündmuste taustal «kollektiivse lääne» riikide ja Venemaa vastasseisu edasist arengut, kuid mõtlevad vähe oma tegevuse võimalikele tagajärgedele, väitis teisipäeval Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov.

Peskov kommenteeris nii Leedu presidendi Gitanas Nausėda avaldust, kes kutsus lääneriike kaotama nn punaseid jooni relvatarnetes Kiievile ja varustama seda hävitajate ja kaugmaarakettidega. Peskovilt küsiti, kas antud juhul need punased jooned tõesti ületatakse ja kuidas Moskva vastab, kui seda küsimust kaalutakse.

«Üldiselt näeme Baltimaade ja Poola esindajate väga-väga agressiivset suhtumist – nad on ilmselgelt valmis tegema kõik, et provotseerida vastasseisu edasist suurenemist, mõeldes ilmselt vähe tagajärgedele. Loomulikult on väga kurb, et Euroopa suurte riikide juhid, kes on kõigi Euroopa protsesside käivitajad, ei täida neis oludes kahjuks sellist tasakaalustavat osa ega tasakaalusta selliseid äärmuslike kalduvustega esindajaid,» ütles ta.

Peskovi sõnul on ilmselge, et «kollektiivse lääne» riikide ja Venemaa vahel see konflikt tõenäoliselt suureneb. 

«Suurenemine toimub, me arvestame sellega. Kordame veel kord: see ei aita sündmuste käiku muuta,» ütles pressisekretär.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles