Blinken väljendas Ram Allah's kurbust süütute palestiinlaste surma üle (1)

Copy
USA välisminister Antony Blinken (vasakul) ja Palestiina liider Mahmoud Abbas Läänekaldal Ram Allah's 31. jaanuar 2023.
USA välisminister Antony Blinken (vasakul) ja Palestiina liider Mahmoud Abbas Läänekaldal Ram Allah's 31. jaanuar 2023. Foto: Majdi Mohammed/POOL/EPA/Scanpix

USA välisminister Antony Blinken väljendas teisipäeval Ram Allah's Palestiina presidendi Mahmud Abbasiga kohtudes kurbust «süütute palestiina tsiviilelanike» surma üle ägenenud Iisraeli-Palestiina vägivallas.

Iisrael on mõnel juhul tunnistanud, et sõdurid lasid Iisraeli tsiviilelanikele tehtud rünnakute kahtlusalustega seotud haarangutes ekslikult maha ka tsiviilelanikke.

Sel aastal on konflikt nõudnud juba 35 palestiinlase elu, ohvrite hulgas on täiskasvanutele lisaks ka lapsi.

Samal ajal on surma saanud kuus Iisraeli tsiviilelanikku, üks neist laps ja Ukraina kodanik. Kõik lasti maha eelmisel reedel Ida-Jeruusalemma sünagoogi ees.

Eelmine aasta oli Läänekaldal ohvriterohkeim pärast seda kui ÜRO hakkas 2005. aastal okupeeritud alal hukkunute üle arvet pidama.

Blinken hoiatas Iisraeli ja Palestiina liidreid sammude eest, mis raskendavad konflikti kahe riigi lahendust. USA välisminister ütles Iisraeli parempoolse valitsuse poole pöördudes, et nende sammude hulgas on asunduste laiendamine, eelpostide seadustamine, lammutamised ja evakuatsioonid.

Peaminister Benjamin Netanyahu valitsus toetab tugevalt juudi asunduste laiendamist üle kogu Läänekalda, ehkki okupeeritud alade asundused ei ole rahvusvahelise õiguse järgi seaduslikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles