Meedia: Norra esitab 7. veebruaril Ukraina toetamise viie aasta plaani

Copy
Ukraina sõjaväelased Norralt saadud haubitsaga M109A3 tegutsemas Vene üksuste vastu.
Ukraina sõjaväelased Norralt saadud haubitsaga M109A3 tegutsemas Vene üksuste vastu. Foto: Ukraina relvajõudude ülema pressiteenistus/AFP/STR/Scanpix

Norra valitsus esitab järgmisel teisipäeval parlamendile põhjaliku plaani Ukraina toetamiseks järgmise viie aasta jooksul, edastas eile väljaanne Vårt Land viitega oma allikatele.

Allikate sõnul eraldatakse selle programmi raames Ukrainale miljardite Norra kroonide ulatuses abi. Sel aastal jagatakse toetussumma võrdselt sõjaliseks ja tsiviiltoetuseks.

Norra plaanib eraldada ka toetuse Venemaa agressiooni tagajärgedest ülesaamiseks Ukraina lõunapiirkondades, eelkõige kõrgete elektri- ja toiduainete hindade leevendamiseks.

Konkreetne summa, mida Oslo plaanib programmi raames eraldada, ei ole veel teada, kuid allikad rõhutavad, et Ukraina toetamine on nii finantside suuruse kui ka kestuse poolest erandlik.

Programmi heakskiitmine võimaldab Norral ilmselt täita valitsuse seatud eesmärgi kulutada 2023. aastal abiks üks protsent sisemajanduse kogutoodangust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles