Advokaat: võimud otsisid läbi Bideni maja Delaware' osariigis

Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: Lenin Nolly/Zuma Press Wire/Scanpix

USA föderaalvõimud alustasid täna president Joe Bideni Delaware' osariigis asuva rannamaja läbiotsimist, ütles tema advokaat.

Tegemist on järgmise sammuga võimude operatsioonis leida üles ebakorrektselt arhiveeritud salajased dokumendid.

Läbiotsimisele Rehobothis, mis advokaat Bob Baueri sõnul viidi läbi «presidendi täielikul toel ja koostöös», eelnesid sarnased puistamised Bideni kodus Wilmingtonis ja endises büroos pealinnas Washingtonis, kust leiti väike kogus salastatud dokumente.

Skandaal on olnud paras löök Bidenile, kelle esimene ametiaeg on jõudnud poole peale ja kes kuuldavasti valmistub ametlikult teavitama oma tagasivalimiskampaaniast.

Justiitsministeerium kutsus kokku erikomisjoni, kes viiks läbi sõltumatu juurdluse, mis on olemuselt sarnane erikomisjoniga, kelle vaadeldav huviobjekt on vabariiklasest ekspresident Donald Trump, kelle kodust Florida osariigis leiti suur kogus salastatud dokumente.

Valge Maja andmeil on Bideni puhul tegemist juhuslike eksimustega dokumentide arhiveerimisel kümne aasta tagusest ajast, kui ta oli toonase presidendi Barack Obama asepresident.

Erinevalt Trumpist, kes seisis vastu sadade salastatud dokumentide loovutamisele Valgest Majast lahkumise järel, hakkas Biden oma sõnul tegema võimudega koostööd kohe, kui avastati käputäis salajasi pabereid tema endisest büroost, mida ta kasutas Washingtoni mõttekojas.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) läbiotsimine tema peamises kodus Wilmingtonis tõi välja veel dokumente. Rehobothis asuv kinnisvara, mida ta kasutab märksa harvemini, on nüüd kolmas koht, kus võimud asjatavad.

Bauer ütles avalduses, et justiitsministeerium algatas läbiotsimise ilma «eelneva avaliku teateta ning me soostusime koostööd tegema».

Advokaat ütles, et tänase läbiotsimise järel on neilgi asjadest selgem pilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles