Põhja-Korea ähvardas USA-le ülekaaluka tuumajõuga vastu astuda

Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un koos tütre ja mandritevahelise ballistilise raketi süsteemi meeskonnaga.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un koos tütre ja mandritevahelise ballistilise raketi süsteemi meeskonnaga. Foto: KCNA VIA KNS / AFP / Scanpix

Põhja-Korea teatas täna, et on valmis vastama USA sõjalisele tegevusele ülekaaluka tuumajõuga, ning hoiatas, et Ühendriikide ja Lõuna-Korea sõjaväeõppuste laiendamine tõukab pinged äärmiselt punase jooneni.

Pyongyangi välisministeeriumi avaldus oli vastus USA kaitseministrile Lloyd Austinile, kes ütles teisipäeval Soulis, et Washington suurendab kohalolekut Korea poolsaarel, tuues sinna hävituslennukeid ja lennukikandjaid. Samuti teatas ta ühisõppuste laiendamisest Lõuna-Koreaga.

Lõuna-Koreas on ärevust tekitanud Põhja-Korea läinud aasta peaaegu igakuised raketikatsetused. Muu hulgas katsetati rakette, mis võivad olla suutelised kandma tuumalõhkepäid Lõuna-Koreasse ja USAsse.

Põhja-Korea välisministeerium teatas, et õppuste laiendamine ähvardab muuta Korea poolsaare tohutuks sõjaarsenaliks ja kriitiliseks sõjatsooniks.

Pyongyang on valmis vastama mis tahes lühi- või pikaajalisele sõjalisele väljakutsele kõige ülekaalukama tuumajõuga, öeldi avalduses.

Põhja-Korea on aastakümneid väitnud, et USA ja Lõuna-Korea ühisõppustel harjutatakse võimalikku invasiooni, ehkki liitlaste sõnul on need kaitse-eesmärgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles