Kremli mõrvakatsed üle elanud Kara-Murza abikaasa: Putin surub peale nii kaua, kuni tunneb sinu hirmu

Copy
Jevgenia Kara-Murza
Jevgenia Kara-Murza Foto: Joe Klamar / AFP / Scanpix

Eesti valitsus andis 2022. aastal riikliku autasu nii Volodõmõr Zelenskõile ja Boris Johnsonile kui ka Vene poliitikule Vladimir Kara-Murzale, kes viibib Venemaa vanglas. Rus.Postimees rääkis opositsionääri abikaasa Jevgenia Kara-Murzaga tema Tallinna visiidi eel tema abikaasa rollist Venemaa demokratiseerimisel, samuti lääne eksiarusaamadest venemaalaste ja sõja kohta, mida maailm oleks saanud ära hoida, kui oleks tahtnud.

Vladimir Kara-Murza on aastaid pooldanud isiklike sanktsioonide kehtestamist inimõigusvastaste kuritegudega seotud Venemaa ametnike suhtes. Kara-Murza arreteeriti Moskvas 2022. aasta aprillis ja talle esitati süüdistus riigireetmises. Teda ähvardab kuni 24-aastane vanglakaristus. Kaks korda üritati teda tappa, kasutades mürgitamiseks samu aineid, mida Venemaa eriteenistused kasutasid Aleksei Navalnõi ja paljude teiste Putini kriitikute puhul.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles