VIDEO ⟩ Lõuna-Ukraina autopommiplahvatus tappis kohaliku ülejooksiku

Copy
Vene sõdur Enerhodaris.
Vene sõdur Enerhodaris. Foto: LB

Hukkunu on endine Ukraina politseiametnik ja Zaporižžja oblasti okupatsioonivõimud nimetasid plahvatust terrorirünnakuks.

«Enerhodaris on vali. Täna hommikul linnas kõlanud plahvatuse põhjuseks oli autopomm. Esialgsetel andmetel hukkus terrorirünnaku tagajärjel üks inimene. Nüüdseks on tulekahju kustutatud. Pürotehnilised meeskonnad kontrollivad lõhkeainete olemasolu, et vältida uut plahvatust,» tsiteeris venemeelse liikumise «Oleme koos Venemaaga» liidrit Vladimir Rogovi Vene uudisteagentuur TASS. 

Enerhodar on Zaporižžja tuumaelektrijaama kõrval asuv linn.

Telegramile postitas juhtunu kohta ka Enerhodari linnapea Dmitri Orlov, kes teatas, et ohver oli endine Ukraina politseinik, kes oli okupatsioonivõimude heaks tööle asunud.

Orlov andis oma sõnumis mõista, et politseinik sattus sihile okupantide kuritegeliku ja korruptiivse tegevuse tõttu, kirjutades:

«Möödunud aasta märtsi algusest on Enerhodar olnud linn, kus okupandid aktiivselt kriminaalseid tegevuses harrastavad: piinavad ja püüavad inimesi, röövivad linnaelanikke ja ettevõtteid. Elusolevad rašistid [sõnaühendist Russian fascism 'vene fašism'] ei vaja tunnistajaid. Seetõttu jätkavad nad sarnaseid puhastusi. Ja esimene on juba lahkunud.»

24. jaanuaril plahvatas Venemaa poolt okupeeritud Berdjanskis sõiduauto VAZ. Siis teatas Rogov, et auto kuulub kohalikule ärinaisele Valentina Mamai, kes viibis plahvatuse hetkel autos. Riigiagentuur RIA Novosti väitis piirkonna «võimudele» viidates, et tegemist on Ukraina eriteenistuste terrorirünnakuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles