POSTIMEES KIIEVIS ⟩ Kohvikupidaja: elektrigeneraator hoiab äril hinge sees

Copy

Kunagi paarisaja töötajaga toitlustusketis juhtival kohal töötanud Oleksandr Nedov on üks paljudest ukrainlastest, kes püüab sõja tingimustes end ära elatada väikeettevõtjana. Paarimehega kahasse rendib ta Kiievis pisikest, umbes paarikümne ruutmeetri suurust ruumi, kus asub nende kohvik Otže (Nii).

Mõned lauad ja toolid, baarilett, kassaaparaat, makseterminal, paar riiulit, vitriin magusa kraami hoidmiseks, korralik toekas kohvimasin, tilluke abiruum ja tänastes oludes hädavajalik elektrigeneraator — ongi põhimõtteliselt kõik, mida mehed läinud sügisel äri alustamiseks vajasid.

Algkapitali laenas endine tööandja. Ilma intressita. Peaasi, ütles ta, et nad saaksid kuidagi jalad alla. «Maksate tagasi siis, kui selleks võimalus tekib,» meenutas Nedov vastutuleliku firmajuhi sõnu. «Tasume riigile korralikult makse, kuigi president Zelenskõi on öelnud, et praeguses situatsioonis pole see esmatähtis. Meie jaoks on see põhimõtteline küsimus, sest kuskilt peab ju meie riik raha saama, mitte üksnes kulutama.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles