ELUOHTLIK KÜLM USA kirdeosas langes tajutav temperatuur peaaegu 80 miinuskraadini (5)

Postimees
Copy
New Hampshire’i osariigis Washingtoni mäel langes temperatuur eile peaaegu 50 miinuskraadini.
New Hampshire’i osariigis Washingtoni mäel langes temperatuur eile peaaegu 50 miinuskraadini. Foto: Mount Washington Observatory / mountwashington.org / Reuters / Scanpix

USA kirdeossa jõudnud arktiline õhumass tõi kaasa sedavõrd krõbeda külma ja kõleda tuule, et New Hampshire’i osariigis Washingtoni mäel mõõdeti tajutavaks temperatuuriks rekordiliselt madal –78 kraadi.

Kui termomeeter langes kõige külmemal hetkel eile USA kirdeosas –47 kraadile, siis üle 44 meetri sekundis puhunud tuule mõjul tundus temperatuur sellest veel mitukümmend kraadi jahedam, näitavad Washingtoni mäe vaatlusjaama andmed.

Ilmastikuolud nõudsid ka ühe elu, kui Massachusettsi osariigis Southwickis kukkus tugeva tuule tõttu puu autole ja kannatada saanud sõidukis sai surma imik, vahendas Reuters. Prokuratuuri teatel toimetati auto juht tõsiste vigastustega haiglasse.

Maine’is Caribous olla NWSi andmeil registreeritud n-ö külmavappeid – tõukeid, mis meenutavad maavärinat ja tekivad, kui maapind praguneb ootamatult külma tõttu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles