Politsei: Austrias sai nädalavahetuse laviinides surma kaheksa inimest

Copy
Päästetöötajad Austria idaosas asuvas talikuurortis Zürsis detsembri lõpus, mil leidis aset lumelaviin. Pilt on illustreeriv.
Päästetöötajad Austria idaosas asuvas talikuurortis Zürsis detsembri lõpus, mil leidis aset lumelaviin. Pilt on illustreeriv. Foto: Daniel LIEBL / APA / AFP / Scanpix

Austria politsei teatas pühapäeval, et riigi lääneosas sai laviinis surma viis inimest, päev varem oli teada antud kolmest surmajuhtumist, seda vaatamata hoiatustele ja üleskutsetele ettevaatlikkusele suusanõlvadel.

Pühapäeval avastati Austria lääneosas asuval Tirooli liidumaal 59-aastase mehe surnukeha, kes oli jäänud laviini alla lõksu oma traktorisse, millega ta aitas eelnevalt lund koristada.

Kaks suusatajat, vanuses 29 ja 33 eluaastat, kellest üks oli giid, leiti surnult Sankt Anton am Arlbergist, kui laviin oli nad kandnud eemale suusanõlvast.

Päästjad leidsid küll murdmaarajal Hohe Aifneri tipu juures kaduma läinud 62-aastase mehe, ent paraku ei suudetud teda elustada, ütles politsei pressiesindaja AFP-le.

Võimud hoidusid avaldamast üksikasju pühapäeval leitud nelja ohvri rahvuse kohta.

Laupäeval leiti surnuna 17-aastane uusmeremaalane, kes suusatas väljaspool suusarada, aga samuti 50. eluaastais sakslane ja 32-aastane hiinlane, kes olid samuti ekselnud väljaspool suusarada.

Laviinihoiatuse tase on tõstetud viieastmelisel skaalal neljandale astmele seoses viimaste päevade tugeva lumesaju ning tuulega. Võimud on hoiatanud talispordisõpru ja manitsenud ettevaatlikkusele, kuid paraku on paljud puhkajad läinud uitama väljapoole selgelt märgistatud radu.

Ainuüksi Tirooli liidumaal registreeriti laupäeval 30 laviini, neist 11 puhul olid ka inimesed kadunud. Päästetöid mitmel pool raskendas kehv nähtavus ja kehvad ilmaolud.

Austria suusakuurortid on praegu täis nooremapoolset rahvast seoses veebruari koolivaheajaga. Suusahooaja algus oli võrdlemisi kehv, kuna paljudes paikades madalatel ja keskmistel kõrgustel oli olnud lumepuudus.

Viimastel aastatel on lumelaviinid nõudnud Austrias, mis on üks populaarsemaid talispordikohti, iga-aastaselt umbes 20 inimese elu.

Austria võimud andsid pühapäeval taas välja uue laviinihoiatuse nii Tirooli kui ka naabruses asuvale Vorarlbergi liidumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles