Bahmutis töötanud eestlasest rindemeedik: olukord on ukrainlaste jaoks väga hapu (4)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel neljapäeval sai Vene sõdurite varitsuses Bahmuti kesklinnas üks Erko Laidineni meedikutegrupi liige surma ja viis haavata. Laidinen oli tiimist ainus, kes pääses vigastusteta.
Eelmisel neljapäeval sai Vene sõdurite varitsuses Bahmuti kesklinnas üks Erko Laidineni meedikutegrupi liige surma ja viis haavata. Laidinen oli tiimist ainus, kes pääses vigastusteta. Foto: Erakogu

​Ukraina vägede jaoks on olukord Bahmutis väga halb: poleks ime, kui linn peagi maha jäetaks, ütles ise Bahmutis ukrainlasi aidanud eestlasest rindemeedik Erko Laidinen (35). Ta oli sunnitud Bahmutist lahkuma eelmisel neljapäeval, kui Vene sõdurite varitsuses sai üks tema meedikutegrupi liige surma ja viis haavata. Laidinen oli tiimist ainus, kes pääses vigastusteta.

«Minu isiklik arvamus on, et Bahmut enam kaua ei püsi,» rääkis Laidinen pühapäeva õhtul Postimehele pärast seda, kui ta oli just saabunud Bahmuti lähedalt Dniprosse. Dnipro asub Bahmutist 260 kilomeetrit Ukraina vägede tagala poole. «Olukord on seal täitsa kehv. Väga hapu.»

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi lubas reedel, et Ukraina väed ei lahku Bahmutist, mille Vene armee on peaaegu ümber piiranud. «Me võitleme [seal] niikaua, kuni suudame,» lubas Zelenskõi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles