Lätis puhkes droonitehases tulekahju (1)

BNS
Copy
Päästetöötajad Edge Autonomy droonitehase kustutamisel.
Päästetöötajad Edge Autonomy droonitehase kustutamisel. Foto: Evija Trifanova/LETA/Scanpix

Lätis Mārupes asuvas Edge Autonomy droonitehases puhkes tulekahju, vahendab LETA.

Tuletõrje on sündmuskohale saabunud ja kohalikele elanikele on antud juhised sulgeda aknad ja uksed, et kaitsta ennast suitsu eest.

«Tootmisettevõttes on puhkenud suure ohuga tulekahju, mis tekitab palju suitsu, mis võib kahjustada inimeste tervist. VUGD (Läti tuletõrje- ja päästeteenistus – toim) brigaadid kustutavad tulekahju,» teatas Läti tuletõrje- ja päästeteenistus Twitteris.

Tulekahjuteade saadi pärast kella kolme pärastlõunal. Tuletõrjujad jõudsid sündmuskohale ja teatasid lahtisest leegist ning paksust suitsust.

Tehase kustutamisel osaleb peaaegu 50 tuletõrjujat.

Riia lennujaama esindaja Ilze Salna ütles LETA-le, et põlengu kustutamisest võtab osa üks lennujaama viiest tuletõrjebrigaadist. Lennujaama tööd põleng ei häiri.

Edge Autonomy esindajad kinnitasid tule puhkemist, ent ei kommenteerinud muid üksikasju.

Edge Autonomy (endine UAV Factory) toodab mehitamata süsteemitehnoloogiat, müües seda valitsusele, aga ka äri- ja haridusklientidele pea 70 riigis.

Edge Autonomy loodi 2009. aastal ning täna kuulub USA firmale Edge Autonomy Holdings, LLC. Tehas on tootnud droone ka Ukraina relvajõududele ja NATO liitlastele, ütles AFP reporter sündmuskohalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles