ÜLEVAADE ⟩ Süüria ja Türgi ootavad pikisilmi kriitilist abi (2)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Maavärin laastas Aleppo ajaloolise väärtusega vanalinna. 
Maavärin laastas Aleppo ajaloolise väärtusega vanalinna. Foto: LOUAI BESHARA/AFP/Scanpix

Esmaspäeva hommikul Türgi lõunaosa ja Süüria põhjaosa raputanud maavärin magnituudiga 7,8 ja mitu võimast järeltõuget olid eilseks nõudnud üle 7100 inimese elu, neist rohkem kui 5400 Türgis ja 1700 Süürias.

Keset ööd kokku varisevate hoonete heli peale ärkamine on Süüria põhjaosas kui mitte tavaline, siis vähemalt mitte enam üllatav.

«Alguses arvasin, et helikopteritelt visatakse alla tünnipomme. Ärkasin üles ja läksin poega kaasa võtma,» kirjeldas Sarmada külas elav 36-aastane Valgete Kiivrite vabatahtlik Ismail Alabdullah esmaspäevahommikusi sündmusi.

«Me oleme harjunud inimesi rusude alt välja kaevama, aga see on teistmoodi. Nii palju inimesi on lõksus ja nad surevad, sest meil ei ole piisavalt tehnikat, et nad kõik välja saada. Midagi ei ole alles, mitte midagi,» lisas mees The Guardianile.

Kinnitatud hukkunute arv kasvas eile kiiresti, Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) hoiatas, et inimohvreid võib kokku olla kuni 20 000. Eilseks oli teateid vähemalt 20 000 vigastatust, kuid laiemalt mõjutab üleeilne hävitustöö kuni 23 miljonit inimest, kellest miljonid elavad aastaid kestnud konfliktist räsitud Süürias.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles