Rootsi peaminister: keset leeke ei saa asjalikke kõnelusi pidada (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas tervitab eile hommikul Tallinnas Stenbocki maja trepil Rootsi valitsusjuhti Ulf Kristerssoni. 
Peaminister Kaja Kallas tervitab eile hommikul Tallinnas Stenbocki maja trepil Rootsi valitsusjuhti Ulf Kristerssoni. Foto: Sander Ilvest

Rootsi peaministri Ulf Kristerssoni sõnul usuvad nad Soome liidrite kinnitusi, et teekonda NATOsse jätkatakse ühiselt, ja mõlemad riigid on valmis läbirääkimisteks Türgiga kohe, kui viimane selleks samuti valmidust üles näitab.

Eile Tallinnas visiidil käinud Kristerssoni arvates tuleb selleks, et Türgi oleks taas valmis paotama Rootsile ust NATOsse, esmalt jahutada maha tüli, mis vallandus, kui Stockholmis poodi protestiks jalgupidi üles Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani kujutav nukk ning põletati Türgi saatkonna lähedal koraani.

«Loomulikult tuleb esimese asjana olukord maha rahustada. Keeruline on pidada häid kõnelusi, kui asjad sõna otseses mõttes ümberringi põlevad,» lausus Rootsi valitsusjuht eile Tallinnas koos peaminister Kaja Kallasega (Reformierakond) antud pressikonverentsil. «Rahunegem maha. Võtkem arvesse julgeolekumuresid ja naaskem läbirääkimiste laua taha. Ja ma arvan, et selleks on head eeldused.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles