Peterburi kuberner keelas metroos pildistamise ära

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiralteiskaja metroojaam Peterburis
Admiralteiskaja metroojaam Peterburis Foto: SCANPIX

Peterburi kuberneri Georgi Poltavtšenko korraldusel ei tohi metroos pildistada ega filmida, keelust üleastujaid ootab ees rahatrahv.

Taoline keeld kehtis metroos ka kunagi varem ja praegu pole teada, miks see taastati, vahendas fontanka.ru.

Täpsustuse saanud seaduse järgi, mis puudutab Peterburi administratiivseid õigusrikkumisi, võib pildistavat kodanikku karistada 500-3000 rubla suuruse trahviga. Juriidiliselt isikult võib nõuda 10 000 – 30 000 rubla ja seaduse vastu eksinud ametiisikult 10 000 – 20 000 rubla.

Vastavalt seadusesse tehtud parandusele tuleb igasuguse ülesvõtte tegemiseks taotleda nüüd kirjalik luba.

Pildistamise keeld tühistati aastal 2009 tollase kuberneri Valentina Matvijenko korraldusel. Asjaarmastajal oli lubatud pildistada välguta. Videofilmi tegemiseks ja igasugusteks filmivõteteks tuli metroo juhtkonnalt küsida kirjalik luba.

Metroo pressiteenistusest kinnitati Interfaxile, et ettevõte ei olnud pildistamiskeelu taastamise initsiaatoriks. Ajal, mil fotografeerimine oli lubatud, ei leidnud metroos aset ühtegi tõsist intsidenti, mis oleks olnud seotud fotograafidega.

Praegu võib metroos veel pilti teha, kuna 2. märtsil allkirjastatud keeld pole jõustunud, lisas metroo esindaja. Jõustub see kümme päeva pärast meedias avaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles