Sunak: ÜK aitab tagada Ukrainal võidu veel sel aastal

Copy
Briti peaminister Rishi Sunak (paremal) võõrustab Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid Londonis 8. veebruaril 2023.
Briti peaminister Rishi Sunak (paremal) võõrustab Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid Londonis 8. veebruaril 2023. Foto: NEIL HALL / POOL / EPA / Scanpix

Briti peaminister Rishi Sunak ütles kolmapäeval parlamendile, et Ühendkuningriik jätkab Ukraina toetamist tagamaks viimase otsustavat võitu lahinguväljal veel sel aastal.

«[Vene presidendi] Vladimir Putini agressiooni ei tohi näha mingilgi moel edukana ja seetõttu oleme kiirendanud ja suurendanud oma sõjalist tuge Ukrainale,» ütles Sunak enne Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi pöördumist seadusandjate poole.

Sunaki sõnul on ta nõus opositsioonilise Tööpartei juhi Keir Starmeriga: «Suurbritannia peab jääma Ukraina kõrvale, kuni oleme taganud Vladimir Putini provotseerimata ja loata agressiooni alistamise, ning me tagame, et Ukraina ei ole ainult võidukas, vaid me toome rahu tema rahvani.»

Zelenskõi saabus kolmapäeval Suurbritanniasse oma teisele välisvisiidile alates Vene invasiooni algusest peaaegu aasta tagasi.

Ukraina president ütles Londonis, et Suurbritannia oli üks esimesi Ukraina toetajaid, kui Venemaa aasta eest talle kallale tungis.

«Ühendkuningriik oli üks esimesi, kes Ukrainale appi tuli. Ja täna olen ma Londonis, et tänada isiklikult Briti rahvast toetuse ja peaminister Rishi Sunakit juhtimise eest,» ütles Zelenskõi sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles