Montrealis rammis buss lasteaeda, kaheksa inimest sai raskelt viga

Copy
Montrealis rammis buss täna hommikul lasteaeda, kaheksa inimest sai vigastada.
Montrealis rammis buss täna hommikul lasteaeda, kaheksa inimest sai vigastada. Foto: Ryan Remiorz / The Canadian Press / Scanpix

Kanadas Montreali eeslinnas rammis buss täna varahommikul lasteaeda, raskelt sai viga kaheksa inimest, nende hulgas mitu last, ütlesid Quebeci ametnikud.

Osaliselt hävinud hoone ümber Lavali linnas on loodud suur perimeeter, teatas kohalik politsei uudisteagentuurile AFP.

Ehkki politsei ei avaldanud esialgu rammimise põhjust, ütlesid vahejuhtumit pealt näinud lapsevanemad, et see võis näha välja tahtliku teona.

«Aitasin rahustada juhti, kes bussist väljus,» ütles üks nuttev isa raadiojaamale Radio Canada. Tema abikaasa ütles, et juht oli olnud «osaliselt riides» ning mõlemad nägid meest «teadlikult lasteaeda tõttamas».

Quebeci avaliku julgeoleku minister François Bonnardel ütles, et bussijuht võeti vahi alla. Politsei uurib, kas tegu oli tahtliku rammimisega.

Mitu last jäi lõksu sõiduki alla, ütlesid ametnikud kell 8.30 (Eesti aja järgi kella 15.30) paiku aset leidnud vahejuhtumi kohta.

«Lugesime kokku hetkel kaheksa tõsiselt vigastatut,» ütles kiirabi ametnik Marianne Lessard AFP-le, kui päästetööd veel kestsid.

Piltidelt võis näha bussi osaliselt hoones sees küljelt, mis ei paikne tänava ega parkla ääres. Osa katusest oli sõiduki esiosa peale varisenud.

Vigastatud viidi Sainte-Justine'i haiglasse, kust kinnitati mitme inimese puhul rasket seisundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles