ÜLEVAADE ⟩ Erdoğani saatus sõltub maavärina poliitiliste järeltõugete raevukusest

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan (vasakul) embab eile lapsi telklaagris, mis on seatud Kahramanmaraşe linna üles maavärinas kannatanutele. 
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan (vasakul) embab eile lapsi telklaagris, mis on seatud Kahramanmaraşe linna üles maavärinas kannatanutele. Foto: Murat Cetinmuhurdar/Türgi Presidendi Pressiteenistus/EPA/Scanpix

Eile maavärinapiirkonda väisanud Türgi president Recep Tayyip Erdoğan peab valimiste eel andma aru ebapiisava katastroofiettevalmistuse kohta ja on juba asunud kriitilisi hääli vaigistama.

Kui eilseks oli Türgis kinnitatud enam kui 8500 inimese hukkumine, kogus maavärinas kannatanud kandi elanike seas üha enam hoogu pahameel valitsuse hambutu reaktsiooni pärast. «Kus on telgid, kus on toiduveokid?» kurjustas 64-aastane Antakya elanik Melek uudisteagentuuriga Reuters rääkides. Naise sõnul pole ta seni näinud ühtegi päästemeeskonda. «Me pole näinud siin mingit toidujagamist erinevalt varasematest katastroofidest meie riigis. Me elasime üle maavärina, kuid sureme siin nälja ja külma kätte.»

Eile rängalt purustatud Kahramanmaraşe linnas maavärinakahjudega tutvunud Erdoğan möönis, et esialgu takistasid teede ja lennujaamadega seonduvad probleemid tõesti päästetööd, kuid tema väitel paraneb olukord kiiresti. «Esimesel päeval tekkisid mõned probleemid, kuid teisel päeval ja täna (eile – toim) on olukord kontrolli all,» lausus president pärast kodu kaotanud inimestele üles seatud telklaagri külastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles