ÜLEVAADE ⟩ Venemaa võib valmistuda uueks pealetungiks mitmel suunal (9)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Ukraina suurtükivägi Bahmuti all. 
Ukraina suurtükivägi Bahmuti all. Foto: Madeleine Kelly/SOPA Images/ZUMA Press Wire/Scanpix

Venemaa liigutab vägesid ja on pannud Ukraina kaitseliinid proovile mitmel rünnakusuunal, valmistudes tõenäoliselt uueks suurpealetungiks idas, aga võimalik, et ka lõunas, leiavad kaitseametnikud ja analüütikud.

Vene väed üritavad praegu siduda Ukraina relvajõude võitlusega Donetski oblastis Bahmuti suunal, koondades samal ajal Donbassi lisavägesid. «Nad suunavad oma peamised jõupingutused ründetegevuseks Kupjanski, Lõmani, Bahmuti, Avdijivka ja Novopavlivka rinnetel,» märkis Ukraina relvajõudude kindralstaap avalduses.

Ukraina ametnike sõnul on võimalik, et arengud päädivad tulevate nädalate jooksul suurema pealetungiga Luhanski oblastis.

Oblasti kuberneri Serhi Haidai sõnul on praegu Luhanskis jäänud mürsurünnakuid vähemaks, sest venelased säästavad ilmselt laskemoona suuremahulise pealetungi tarvis. Luhanskisse suundub ka üha enam Vene mobilisatsioonivägesid, lisaks on Venemaa viimastel kuudel kogunud oblasti okupeeritud territooriumile täiendavat tankijõudu, sõnas kuberner väljaandele Vot Tak.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles