Zelenskõi vihjas Brüsselis peatsele hävituslennukite saamisele

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (esireas keskel) eile ühispildil koos Euroopa liidritega: temast vasakul Küprose president Nicos Anastasiades ja paremal Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel. Pildil veel vasakult: Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis, Taani peaminister Mette Frederiksen, Ungari peaminister Viktor Orbán, Eesti peaminister Kaja Kallas ja Belgia peaminister Alexander De Croo. 
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi (esireas keskel) eile ühispildil koos Euroopa liidritega: temast vasakul Küprose president Nicos Anastasiades ja paremal Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel. Pildil veel vasakult: Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis, Taani peaminister Mette Frederiksen, Ungari peaminister Viktor Orbán, Eesti peaminister Kaja Kallas ja Belgia peaminister Alexander De Croo. Foto: JOHN THYS/AFP/scanpix

Euroopa liidritega kohtunud Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi andis mõista, et täiendava relvastuse, sealhulgas hävituslennukite tarnimise asjus on positiivseid arenguid, kuigi otseseid lubadusi eile avalikult välja ei käidud.

Pärast Euroopa Parlamendis peetud kõnet ja sõnavõttu Euroopa Ülemkogu ees ütles Zelenskõi, et mitme ELi maa juhid väljendasid valmidust tarnida neile hävituslennukeid.

«Euroopa on meiega kuni meie võiduni. Ma olen kuulnud mitmelt Euroopa liidrilt, et nad on valmis andma meile tarvilikke relvi ja toetust, sealhulgas lennukeid,» lausus Zelenskõi eile Brüsselis koos Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni ja Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Micheliga antud pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles